Dit is Valkenweide!

28 augustus '24

Heb jij al kennis gemaakt met Valkenweide? Een nieuwbouwproject in De Bleek in Montfoort. Valkenweide is niet zomaar een nieuwbouwproject, maar een toekomstbestendige leefomgeving. Hier houden we rekening met mens, plant en dier. De eerste fase bestaat uit circa 200 woningen. We verwachten de eerste woningen in verkoop te brengen in de tweede helft van 2025. Lees je mee?

Situatiekaart Valkenweide
image alt

Samenleven met mens, plant en dier

In Valkenweide woon je in het groen. Ontmoet je je buren buiten en vind je ontspanning in de natuur. Water en groen bepalen het karakter van Valkenweide. Daarnaast leveren ze een positieve bijdragen aan de biodiversiteit en klimaatadaptatie. Zo is de wijk ingericht op klimaatveranderingen zoals toenemende neerslag en hitte ontwikkeling. Zo creĆ«ren we een meervoudige waarde-creatie voor zowel mens, plant en dier. Een heuse groene oase. 

image alt

Tussen groen en water

Valkenweide wordt ingesloten tussen water aan de ene kant en een parkzone aan de andere kant. Bestaande watergangen in het landschap worden behouden en vergroot. Ze vormen een belangrijk onderdeel van dit nieuwbouwproject. We richten het gebied zo in dat het waterpeil en de biodiversiteit in balans blijven. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze pagina visie

image alt

Wonen in Valkenweide

Nieuwsgierig geworden naar wonen in Valkenweide? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf jij als eerste op de hoogte.